Ellen Happ Architect

Doylestown Office Complex

We designed extensive additions and renovations to this office building on North Main Street for our client, the Vernese Family Partnership. Our work included an addition on the street fa├žade, a large new hip roof, and a new porch with an accessible ramp on the parking lot side. The interior of the building was completely renovated, keeping the Moravian Tile fireplace. Working with Kevin Kester of Van Cleef Engineering, we completely redesigned the parking and added historic light fixtures and new landscaping. That work included storm water detention below the parking lot.

The office building in the rear was a small, old barn. Dormer windows were added on the second floor to provide additional headroom and natural light. The interior was completely renovated including the addition of a new stair, accessible toilet room and all new windows.

General Contractor: Happ Contractors, Inc.

Civil Engineer and Landscape Architect: Van Cleef Engineering

Photos: Mind Your Design

Site Development & Engineering By Parlee Stumpf